Pijnlijke voeten

Heb je wel eens last van
pijnlijke voeten?

Dan is het nog belangrijker om goede schoenen te dragen. Daarom hecht Mephisto veel belang aan loopcomfort. Herken jij een van de volgende kwaaltjes? Ontdek hoe aangepaste schoenen en zolen je zullen helpen.

Hielspoor Hallux Valgus/Rigidus Holvoet & Hamertenen Platvoet

Fasciitis plantaris/hielspoor: een zachte zool helpt tegen een ontstoken peesplaat

Pijn onderaan de hiel? Heel wat volwassenen hebben er wel eens last van. Ter hoogte van onze hiel bevindt zich een peesblad dat ons lichaamsgewicht bij het stappen deels opvangt.

Dit peesblad kan door verschillende oorzaken gaan ontsteken. Deze oorzaken kunnen zijn; foutief gangpatroon, overgewicht, langdurige overbelasting, foutief schoeisel,.. Wanneer het peesblad ontsteekt herken je dat aan een schietende, stekende pijn onderaan de hiel in dit geval spreken we over fasciitis plataris. Deze  pijn kan ook chronisch worden. Hierdoor ontstaat er extra botaanwas en spreken we over hielspoor.

Oplossing? Beter voorkomen dan genezen, dus kies voor goede schoenen die hielspoor tegengaan. Toch al last van een pijnlijke hiel? Dan draag je best zachte (schokdempende) zolen of steunzolen om je loopcomfort te verbeteren.

Kom eens langs in onze schoenwinkels in Gent of Oostende voor persoonlijk advies. We hebben meer dan 20 jaar ervaring in het maken van comfortabele schoenen.

Vermoeide voeten behoren dankzij de SOFT-AIR TECHNOLOGIE tot het verleden. De elastische en superzachte SOFT-AIR TUSSENZOOL vermindert schokken tot een absoluut minimum. Hierdoor worden de voeten beschermd, de gewrichten ontlast en de tussenwervelschijven ontzien. Samen zorgt dit voor een gezond voetklimaat.

soft-air technologie
soft air technologie en shock absorber in de schoen die de schokken verminderen tijdens het wandelen

Hallux valgus/rigidus: brede schoenen tegen een pijnlijke grote teen

Onze grote teen is ook vaak een boosdoener bij pijnlijke voeten. Twee bekende kwaaltjes:

  • Hallux valgus: meestal een verworven standsafwijking van de grote teen. Het middenvoetsbeentje van de grote teen wijs naar binnen en de grote teen wijst naar buiten. Hierdoor ontstaat er een knobbel langs de zijkant van de voet. Deze knobbel kan ontsteken en dus leiden tot bursitis wat pijn kan veroorzaken.
  • Hallux rigidus: een verstijving van de grote teen ten gevolge van artrose in het gewricht. Vooral bij het stappen voel je pijnscheuten.
     

Oplossing? Een conservatieve behandeling voor hallux valgus of hallux rigidus is meestal niet mogelijk. Om het loopcomfort te verbeteren, kies je daarom best voor wat bredere schoenen. Problemen met de grote teen ontstaan overigens vaak als je strakke, nauwe of te hoge schoenen draagt.

De schoenen van Mephisto zijn van de hoogste kwaliteit en bieden een garantie op comfort. Heb je toch nog last? Dan is het mogelijk om je schoenen in onze winkels gratis om te ruilen.

Hallux 1

Rondom Soft polstering;
Een bijzonder kenmerk van de MOBILS schoenen is de zachte en comfortabele SOFT RONDOM POLSTERING. Een speciaal ontworpen stof tussen de voering en het natuurzachte leer zorgt voor een heerlijk comfort. Dit kwaliteitskenmerk van alle MOBILS schoenen en sandalen omhelst uw voeten en voorkomt dat u zich ingeklemd voelt.

Hallux 2

Extra Breedte
Het moet maar eens afgelopen zijn met knellende schoenen! Alle MOBILS ERGONOMIC schoenen hebben een extra breed model en bieden daarmee meer plaats voor uw voorvoet. Dit zorgt voor een perfecte pasvorm en een onvergelijkbaar draagcomfort.

Holvoet & hamertenen: aangepaste steunzolen kunnen corrigeren en verdelen de druk

Heb je een erg hoge wreef en voetboog in vergelijking met een gemiddelde voet? Dan heb je last van holvoet of pes cavus. Hierdoor kunnen er verschillende klachten opduiken.

Door de stand van je voeten vormen zich vaak ook hamertenen. Dit is een verstijving van je kleine tenen. Holvoet kan ook andere klachten aan bijvoorbeeld je rug, knieën, heupen en zelfs je nek veroorzaken.

Oplossing? De beste behandeling tegen holvoet en hamertenen is de keuze van het juiste schoeisel. Ga zeker niet voor strakke schoenen. Zo vermijd je bijvoorbeeld ook eksterogen.

Wie echt pijnlijke voeten heeft, gebruikt best ook aangepaste steunzolen om het gangpatroon te optimaliseren en de druk beter te verdelen. De meeste schoenen van Mephisto hebben een uitneembaar voetbed, zodat we altijd de juiste zolen voor jouw voeten kunnen toevoegen.

Holvoet

Dit beeld toont dat 85% van onze schoenen een uitneembaar voetbed hebben dan dus kan vervangen worden door een eigen steunzool. De binnenzolen van Mephisto zijn opzich ook al zeer schokdempend dankzij de soft-Air technologie. Indien de binnenzool wordt uit de schoen gehaald verliest de klant het voordeel van de soft air technologie niet want deze zit ook in de tussenzool verwerkt

Platvoet: kies voor steunzolen en op maat gemaakte schoenen

Staat je voetboog lager dan bij een gemiddelde voet, dan heb je last van platvoet of pes planus. Daarbij steunt de voetboog bijna volledig op de grond. Dit is een veel voorkomende afwijking en is vaak aangeboren.

Het is niet noodzakelijk een ernstige aandoening, maar voor je eigen gemak en eventuele klachten als pijn, zwelling en vermoeidheid in de voeten tegen te gaan is het wel belangrijk om comfortabele schoenen te dragen.

Oplossing? Aangezien de spieren je voet niet zelfstandig in een correcte stand kunnen houden, moeten we ze een handje helpen. Met de juiste zolen kunnen we het ongemak van platvoeten grotendeels verhelpen. Het is ook belangrijk om schoenen op maat te kiezen.

Andere kwaaltjes: eksteroog, gezwollen voeten, …

  • Een eksteroog of likdoorn is een eeltknobbel die heel onaangenaam kan zijn. Draag altijd goed passende schoenen die niet knellen.
  • Gezwollen voeten en enkels kunnen allerlei medische oorzaken hebben, maar soms ligt het gewoon aan de schoenen die je een hele dag draagt. Vaak zitten ze te strak en had je beter een maatje groter gekozen.
     

Oplossing? Reken op de ervaring van Mephisto om de juiste schoenen voor jouw voeten te vinden. Je mag je schoenen overigens gratis omwisselen in onze winkels, en bij iedere aankoop krijg je er een getrouwheidskorting bovenop!