100% Puur natuur

Het duurzame aspect van onze schoenen is zeer belangrijk en we zijn dan ook steeds nieuwsgierig naar de verschillende grondstoffen die Mephisto gebruikt en vooral naar hun herkomst. Kurk is, naast leder, één van de belangrijkste grondstoffen voor onze collectie. In Portugal zagen we waar deze kurk vandaan komt en hoe deze verwerkt wordt tot een kurkvoetbed. 

De kurkbomen, die wel tot 250 jaar oud kunnen worden, groeien in de achtertuin van de fabriek. Hierdoor is er dus heel erg weinig transport nodig. De kurkeik is de enige boom waarvan de schors verwijderd kan worden zonder de boom te beschadigen. Kurk is dus een zeer duurzame grondstof en vooral 100% natuurlijk. Mephisto houdt de productie volledig in eigen beheer om de volledige controle over de kwaliteit te behouden.

Mephisto gebruikt kurkkorrels gemengt met vloeibare latex voor de productie van hun zolen. De kurkproductie is zeer milieuvriendelijk: er is geen restafval en al de producten kunnen gemakkelijk gerecycleerd worden. De korrels samen met de latex vormen een soort deeg dat net zoals wafels gebakken wordt in een speciale bakmachine.

Door dit proces te mogen zien, kregen we alleen nog meer respect voor onze schoenen en sandalen. Wat een fantastisch natuurproduct is kurk toch! Duurzaam, vederlicht, elastisch en puur natuur. Net zoals onze schoenproductie in de fabrieken van Mephisto zijn ook hier enorm veel vakmensen aan het werk. Zij zorgen voor onze comfortabele sandalen!