Zo krijg je je schoenen weer helemaal proper!

 

Kunnen jouw schoenen ook wel eens een grondige opfrisbeurt gebruiken?
Met deze simpele tips en producten worden ze weer helemaal brand new! 

First things first

Haal je veters uit je schoenen, ook deze verdienen een opfrisbeurt. Stop ze in een wasnetje en laat ze meedraaien met je was. Eventueel kan je hardnekkige vlekken eerst voorbehandelen met een vlekkenverwijderaar. Zijn ze aan vervanging toe? Kom gerust eens binnen in de winkel en we zoeken een paar veters dat in je schoenen past.

Voor je lederen schoenen is de wasmachine zeker géén goed idee! Hoe dan wel je schoenen te reinigen

Afhankelijk van het materiaal van je schoenen kies je best eerst voor een droge reiniging.
Gladleder & lakleder: gebruik een borstel of poetsdoek om je schoenen stofvrij te maken.
Suède & nubuck: met een crepe borstel of Suede Nubuck Cleaner haal je het vuil van je schoenen. Door de wrijving van borstel en de schoen wordt de crepe warm en neemt het vuil op van je schoenen. 

Wanneer een droge reiniging niet volstaat of je schoenen van textiel zijn ga je verder met een reinigingsproduct Clean & Care. Dit product is geschikt voor vrijwel alle materialen, is mild en heeft zowel een reinigende als verzorgende werking. Ideaal in combinatie met de Mephisto poetsborstel om een grondige reiniging te verkrijgen. Borstel na het gebruik van de Clean & Care de nubuck en suède-delen van je schoen even opnieuw op met een borstel. 

Heeft je schoen een witte of bleke zool? Dan kan je de Midsole cleaner en microvezeldoek gebruiken om ook deze een grondige reinigingsbeurt te geven. 

Na het reinigen van je schoenen is het zeer belangrijk om ze opnieuw te voeden.
Ook hier bepaalt het materiaal welk product je best gebruikt.

Gladleder: voor je lederen schoenen gebruik je best steeds een schoensmeer in de passende kleur. Kan je deze niet vinden? Kies dan voor de kleurloze variant.
Vetleder: voor matte ledersoorten hebben we een speciale schoensmeer die het leder een goede voeding geeft zonder ze op te blinken.
Nubuck, suède of textiel: Suede Nubuk Liquid verzorgt en frist de kleuren op van suède, nubuck en textiel. Dankzij de spons op de flacon is het product heel makkelijk in gebruik.
Combinatie van verschillende materialen: bestaat je schoen uit verschillende ledersoorten? Dan kies je best voor de sneaker care. Dit is een verzorgende vloeistof in een pompflacon die zowel, ruw als glad leder, nubuck, suède en textiel mooi en soepel houdt en de kleur opfrist. 
Lakleder: de Patent & metallic spray voedt je lak, perlato en metallic ledersoorten en behoudt de elasticiteit en glans van de laklaag. De toevoeging van elasticiteit verkleint de kans op scheurtjes in het lak. Bovendien heeft het product een anti-statische werking waardoor het lak minder vuil aantrekt. Het is eenvoudig aan te brengen op de schoenen en hoeft alleen ingewreven te worden.
 

Almost there

We zijn er bijna! 
Tot slot is het zeer belangrijk om je schoenen opnieuw te beschermen met de Carbon Pro spray. Deze zorgt ervoor dat ze water- en vuilafstotend zijn, maar wel blijven ademen!

Enkele tips bij het gebruik van deze spray: gebruik hem om de 30 dagen, vanop 30 cm afstand en wacht 30 minuten vooraleer de spray goed ingewerkt is om je schoenen aan te doen. 

Last but not least

Wissel regelmatig van schoenen! Dit is niet alleen beter voor je voeten maar ook je schoenen zullen je dankbaar zijn. Probeer je schoenen nooit twee dagen na elkaar te dragen. Op deze manier hebben ze voldoende tijd om volledig te verluchten voor je volgende draagbeurt.