Duurzaamheid

Omdat duurzaamheid ons nauw aan het hart ligt proberen we zo veel mogelijk ons steentje bij te dragen door zelf kleine inspanningen te leveren in de winkels:

* Printen doen we zoveel mogelijk op gerecycleerd papier. 
* In de winter houden we de deur zoveel mogelijk toe
* Klanten in de winkel krijgen een herbruikbare zak mee
* We versturen onze schoenen in op maat gemaakte dozen die volledig recycleerbaar zijn*

*Een doos op maat is een duurzame keuze omdat we geen materiaal verspillen.  Voor een op maat gemaakte doos is er namelijk 30 - 60% minder karton nodig. Op deze manier hebben we ook veel minder opvulmateriaal nodig waarmee we onze afvalberg proberen te verkleinen.


Als trouwe Mephisto verdelers hebben we reeds verschillende malen de fabriek bezocht en kunnen we dan ook heel fier beamen dat ze er alles aan doen om mens en milieu te beschermen. Uiteraard waren we ook heel erg benieuwd waar de twee belangrijkste grondstoffen vandaag kwamen en zijn we dan zowel de kurkfabriek als een leerlooierij gaan bezoeken. Ook hier kunnen we van zeggen dat beide grondstoffen met heel veel respect voor mens en milieu behandeld en verwerkt worden. 


Mephisto werkt uitsluitend samen met Europese leerleveranciers en leerlooierijen, waarvan de leerbewerkingsprocessen aantoonbaar aan de strengste milieu-eisen voldoen. De geselecteerde leersoorten garanderen het hoogst denkbare draagcomfort en gaan bovendien lang mee. Voor een aantal modellen maken ze zelfs gebruik van chroomarm gelooid leder, waarmee ze een volgende stap zetten in de productie vaan hoogwaardig 'groene' schoenen en sandalen.


De productie van de schoenen vindt geheel plaats in hun eigen fabrieken. Daarmee houden ze volledig grip op de buitengewone kwaliteit die hun schoenen en sandalen kenmerkt. Hun draagcomfort is onovertroffen dankzij het anatomisch gevormde voetbed in combinatie met de unieke Soft-Air technologie.