Maximaal draagcomfort
en traditioneel vakmanschap

'De gemakkelijkste schoenen ter wereld maken' was de droom van stichter Martin Michaeli. In 1965 vestigt hij zich in Sarrebourg, Frankrijk en in een mum van tijd verovert Mephisto Europa en de rest van de wereld. Mephisto mag dan wel zijn schoenen verkopen over de hele wereld, de productie ervan blijft tot op heden binnen Europa. Een kwaliteitsgarantie waar we trots op zijn. Kwaliteit, comfort, design en vakmanschap vormen de 4 pijlers van deze nog steeds artisanale - met de hand vervaardigde - schoenenproductie. De gebruikte materialen zijn met zorg gekozen en worden verwerkt met kennis en respect voor het vak.

Mephisto-schoenen worden gekenmerkt door een ongeëvenaard loopcomfort en de hoogste kwaliteit. De unieke en handgemaakte modellen combineren een modern design en een optimale pasvorm. Mephisto-schoenen passen zich perfect aan de voet aan.

De innovatieve SOFT-AIR Technologie is het geheim van het buitengewone comfort in alle MEPHISTO-schoenen: de flexibele, duurzaam-elastische en extreem zachte SOFT-AIR-tussenzool vermindert harde schokken tot een absoluut minimum. Daardoor worden gewrichten, tussenwervelschijven en de wervelkolom beschermd. U loopt als op een fluweelzacht tapijt en voelt zich zelfs na vele uren nog steeds fit en vol energie. Vermoeide voeten behoren daarmee tot het verleden!

Als aanpassing op het rechtop lopen vertoont de menselijke voet een hoog anatomische en functionele complexiteit. In de voet vinden we een kwart van de ongeveer 220 botten die in het menselijk lichaam zitten. Om het meest (pijn)gevoelige deel van de voet tijdens de dagelijkse wandeling tegen harde stoten te beschermen, heeft MEPHISTO elk model voorzien van de internationaal gepatenteerde SOFT-AIR Technologie.

Het grootste deel van de dag verstoppen we onze voeten in schoenen. Dit zorgt bij veel mensen voor verhoogde transpiratie en heeft vaak vervelende bijwerkingen tot gevolg! De SOFT-AIR TECHNOLOGIE zorgt in combinatie met het echte, natuurlijke leer voor een gezond en aangenaam voetklimaat. 

Harde schokken tijdens het lopen vormen voortdurend een belasting voor het hele lichaam. Gewrichten, tussenwervelschijven en de wervelkolom worden een heel mensenleven lang blootgesteld aan deze onnatuurlijke belasting tijdens het lopen op een harde ondergrond. Speciale schokdemping in de hiel en de zachte, schokabsorberende SOFT-AIR-tussenzool in alle MEPHISTO-schoenen en -sandalen verminderen deze schokken tot een absoluut minimum

 

Producten van Mephisto